Wat is MetaRelax®?

MetaRelax® is een goed opneembaar magnesiumsupplement op basis van magnesiumglycerofosfaat2,3, actieve B-vitamines (vitamine B62, B122 en folaat1,2) en vitamine3 D. MetaRelax® is dankzij specifieke samenstelling ideaal om te gebruiken bij stressmomenten1 en vermoeidheid2 en is goed voor de spieren3.


Meer informatie

Magnesium is onmisbaar voor het goed functioneren van je lichaam. Het is noodzakelijk om voldoende en op regelmatige basis magnesium in te nemen, want ons lichaam kan het zelf niet aanmaken, en een magnesiumtekort kan vervelende gevolgen hebben.
Meer informatie

faq logo Veelgestelde vragen

  • Magnesiumtekorten komen meer voor dan je denkt. Hoewel magnesium in veel voedingsmiddelen zit, wordt de aanbevolen hoeveelheid magnesium vaak niet gehaald. Dit werd ook aangetoond in een Franse studie waar de magnesiuminname bepaald werd over een periode van één jaar bij 5000 vrijwilligers. Uit deze studie* bleek dat 77% van de vrouwen en 72% van de mannen minder magnesium innemen dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Vooral personen die te maken hebben met stress, sporters, zwangere vrouwen, adolescenten, ouderen of alcoholgebruikers kunnen magnesiumtekorten vertonen. 
    * Galan P et al. Dietary magnesium intake in a French adult population. Magnes Res 1997;10(4):321-8.
  • De tablet mag gebroken worden om de inname te vergemakkelijken. MetaRelax® bestaat ook in poedervorm.
  • Taurine is een aminozuur met fysiologische eigenschappen. In een dosis < 400 mg werkt het als membraanstabilisator, houdt het magnesium in de cel, stabiliseert het de exciterende neurotransmitter glutamaat en heeft zo een kalmerend effect op het zenuwstelsel. In een dosis > 800 mg zal taurine de NMDA receptor exciteren wat leidt tot een opwekkend effect (cfr een blik oppeppende drank van 250 ml bevat 1 g taurine). MetaRelax® bevat 150 mg taurine per tablet en 200 mg per zakje en heeft hierdoor een relaxerend effect. Het kan m.a.w. geen kwaad om taurine in te nemen als men stress heeft.
  • Stress, slecht slapen, vermoeid zijn, energietekort, overbezorgd zijn, angstgevoelens, overgevoelig zijn, emotioneel of prikkelbaar zijn, spierkrampen, spontane spiertrekking (vb. trillend ooglid), rusteloze benen, koude handen of voeten, tandenknarsen: enkele voorbeelden van symptomen die kunnen wijzen op een magnesiumtekort. Vraag advies aan je arts wanneer je één of meerdere symptomen vertoont.

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
MetaRelax® is een product van

Bekijk de tv-spot
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer