• Staycation met kinderen. Enkele activiteiten om jou te helpen.

Staycation met kinderen?! Enkele activiteiten om jou te helpen.

Net nu de coronamaatregelen worden versoepelt staat de vakantie voor de deur. Staycation gepland?


Het is niet omdat je thuis blijft met de kinderen dat er spanning en stress in huis aanwezig moet zijn. Met de volgende staycation-tips en bijbehorende creatieve ideeën kun je vooruit om voor zowel je kinderen als jezelf een leuke tijd te hebben.
 

4 creatieve ideeën voor families

Kampeer thuis

Maak een kamp van kussens en dekens en breng de ochtend of middag daar door. Doe alsof je niet thuis woont en laat alles zo echt mogelijk lijken. Indien mogelijk kan je zelfs buiten een tent opzetten. Heb je geen tent? Vraag even in jouw netwerk van vrienden of je een tent mag lenen. Naar binnen gaan is enkel toegestaan om te plassen dus be prepared!

Neem een bekende show op

Je kent ongetwijfeld ‘The Voice Kids’, ‘Lego Masters’ of ‘Holland's got talent’. Spreek af met je kinderen dat je een show gaat nabootsen. Geef ze wat tijd om zich voor te bereiden en start de live show! Neem alles op met je smartphone. Plezier gegarandeerd! Tijdens de show en naderhand!

Ga geocachen in je tuin

Verstop - als de kinderen in bed liggen - wat alledaagse voorwerpen of lekkernijen in de tuin. Probeer een schatkaart te maken waarop hints staan om alle voorwerpen te vinden. Probeer ook eens een multi-cache te maken waar ze bij elk voorwerp een nieuwe tip krijgen naar een volgend voorwerp. Wat gaan jouw kinderen blij zijn als ze de traktaties vinden!

Maak een road-trip in je huis

Leer je kinderen nieuwe dingen door een road-trip uit te stippelen in je huis. Stop in elke kamer en leg hen iets uit dat zich in de kamer bevindt. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van Duplo, de klokradio of hoe je het best chocolade kunt smelten. Om veel interactie met je kinderen te hebben kun je ze het beste zelf de dingen laten doen. Deze opdracht gaat gepaard met wat voorbereiding, maar wedden dat ze het nooit meer zullen vergeten?

Succes!
 
Staycation met kinderen. Enkele activiteiten om jou te helpen.

Staycation met kinderen?! Enkele activiteiten om jou te helpen.

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer